עוסק מורשה מוגדר על פי מספר פרמטרים, כשאחד מהם הוא שבעל העסק נדרש לחייב את לקוחותיו במע"מ, הוא יכול לקזז את מס התשומות (מע"מ) ברכישות והוצאות שוטפות שהוא משלם עבור העסק וישנם עיסוקים ספציפיים המחייבים את בעל העסק ללא קשר לגובה הכנסתו להירשם במס הכנסה כעוסק מורשה. על פי חוק אין חובה להעסיק רואה חשבון לעוסק מורשה אך בכל זאת מומלץ להיעזר באחד.
מה הם ההבדלים בין עוסק מורשה לעוסק פטור?
עוסק פטור מוגדר לפי גובה הכנסותיו השנתיות שלא עולות על 100,491 שקלים בשנה, הוא אינו גובה מלקוחותיו מע"מ (אלא אם הוא עוסק באחד מהמקרים שנציין בהמשך, ואז עליו להירשם כעוסק מורשה), הוא פטור מדיווחים חודשיים למע"מ. עוסק פטור להבדיל מעוסק מורשה אינו יכול לקזז את המע"מ מרכישות והוצאות שוטפות עבור העסק שלו וזו צורת ההתאגדות הזולה ביותר בתפעול חשבוניות.
מה הם העיסוקים בגינם צריך להירשם כעוסק מורשה למרות שגובה ההכנסות נמוך?
רשימת העיסוקים המחייבת את העוסקים בה להירשם במס הכנסה כעוסק מורשה גם אם הכנסותיהם השנתיות נמוכות מהמצוין היא ארוכה למדי. מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון לעוסק מורשה על מנת לוודא כי אתם נמצאים בהגדרה הנכונה. בכל זאת ניתן לכם כאן דגימה קטנה מהרשימה. כל אדריכל, עורך דין, רופא, פסיכולוג, וטרינר, רופא שינים, מהנדס או הנדסאי ויועצים צריכים להירשם כעוסק מורשה. בנוסף להם, מי שיש בבעלותו בית ספר ,גן ילדים או בית ספר לנהיגה ירשם במס הכנסה כעוסק מורשה ועוד אחרים כמו מנחים, מרצים, מורים, כותבים, עורכים ומתרגמים. הרשימה לא מסתיימת כאן ועל מנת שתהיו בטוחים כי אתם פותחים את תיק העסק שלכם בצורה הנכונה ביותר בהתאם לעיסוקכם, התייעצו עם רואה חשבון שייתן לכם את הפתרון הנכון ביותר לכם.
אילו שירותים נוספים רואה חשבון יכול להציע לעוסק מורשה?
בהרבה מקרים של עסקים קטנים וחדשים, בעל העסק נעזר בייעוץ פיננסי בעבור העסק החדש שלו. רואה חשבון לעוסק מורשה יכול ללוות את העסק שלך בצורה הטובה ביותר על מנת שתוכל להפיק את המיטב מהכנסותיו. מעבר לתשלומי המס לרשויות ישנם רואי חשבון שמלווים את העסקים לשגשוג כלכלי.